Regio

Why love this place?

Live like a local

De regio is de perfecte uitvalsbasis voor sportievelingen. Of je nu houdt van eenvoudige wandelingen of avontuurlijke kanotochten…. 

Je maakt de mooiste wandelingen in de onmiddellijke omgeving of met de auto ben je binnen het half uur op heel diverse plekken. Het landschap is heel gevarieerd. 

Op de Causses wandel je tussen muurtjes van op elkaar gestapelde stenen, in de Segala koel je af in de mooie bossen en in de Quercy blanc verdwaal je tussen de mooiste heuvels. Wil je meer avontuur, geen probleem. 

In de buurt kan je fietsen, cano-varen, paardrijden, rotsklimmen. 


De Lot is een deel van de regio Midi-Pyrénées. Rocamadour en Saint Cirque Lapopie zijn toeristische must-see's. Figeac en Cahors zijn onze absolute aanraders. 

Maar ook in de vele kleine dorpen schuilt een ongelofelijke charme. Saint-Cére, met een gezellige markt op zondagochtend en een hele mooie tentoonstelling over Jean Lurcat in het kasteel van Saint Cére.

In de omgeving kan je verschillende grotten bezoeken, elk met hun eigenheid. Zo zie je in Pêche Merle tekeningen tegen de wanden van ruim 70 dierlijke en menselijke figuren. 

Maar onze topper is de feeërieke Gouffre de Padirac. Kinderen gaan de ondergrondse boottocht super vinden.

De mooie angora-geiten die prachtige mohair-wol produceren kan je zien in la ferme de siran in Loubressac. Combineer dit met een mooie wandeling van Autoir naar Loubressac.

Het hele jaar door , maar nog meer tijdens het zomerseizoen kan je in de buurt terecht voor de mooiste festivals. Het Jazz-festival in Souillac, Blues festival in Cahors, het opera-festival in Saint-Céré, folkore, pop... Voor elk wat wils.